Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Supercykelväg mellan Malmö och Lund kan bli verklighet

  Visionen om en cykelhighway mellan Malmö och Lund är nu ett steg närmare verklighet när Malmö Stad valt att anslå 29 miljoner kronor mellan 2012 – 2018 för att få igång projektet.


  Cykelvägen som skulle bli fyrfilig beräknas kosta 50 miljoner kronor om man anlägger den längs järnvägsspåret mellan de två städerna. Ett annat alternativ vore att rusta upp den gamla snirkliga vägen som finns sedan tidigare. För att åtgärda problem med blåst ska läplanteringar göras längs cykelvägen.

  Lunds Stad har efter en motion från miljöpartisten Karin Svensson-Smith ställt sig positiva till förslaget men har inte anslagit några medel ännu. I ett samtal med Sydsvenskan förklarar Ronny Johannessen (M), ordförande i Lunds tekniska nämnd det med att man väntar på beslut från Trafikverket och kommunerna mellan Lund och Malmö.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.