(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Supermiljötips: Grön teknik

Mer och mer grön teknik kommer ut på marknaden. Om man vill hålla sig uppdaterad om nya gröna innovationer finns det ett ställe som Supermiljöbloggen vill rekommendera: Teknik360.

En av de branscher där den gröna tekniken nu växer på är multimedia. Till exempel har nu världens första soldrivna läsplatta kommit ut i affärerna (dock enbart i Japan). En alldeles perfekt pryl att använda till lässtunderna på stranden i sommar.

Fujitsu har även nyligen lanserat världens första “biologiskt nedbrytbara datormus”. Hela musen är dock inte nedbrytbar, utan endast själva höljet.

Japan är ju som vanligt ett av de mest innovativa länderna. Företaget Yodogawa kom nyligen ut med en eldriven riksha. Rikshor är den typen av transportmedel som brukar drivas av människokraft, vilket för med sig att föraren snabbt blir uttröttad. Räckvidden på denna nya eldrivna riksha är 40 kilometer och topphastigheten ligger på 40 kilometer i timmen. Bakom föraren finns det plats för två eller möjligtvis tre passagerare, beroende på vikt och smidighet.

Listan kan definitivt göras längre. I Holland blir glass till grön energi, i Phoenix har man löst nedkylningsbehovet på en skola genom att ha grön asfalt på sin parkering, och – så som Supermiljöbloggen redan skrivit – i Filippinerna bygger man skolor av återvunna plastflaskor.

Men hur är det med tekniken som ger förnybar energi?

Både och. I Indien bygger man Asiens första tidvattenkraftverk, vindkraftverken är på global frammarsch, och den sistnämnda är dessutom snart billigare än kärnkraftverk.

Samtidigt verkar det som om den Svenska vinkraften har hamnat på efterkälken.

Alla bilder är från Teknik360.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.