Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svårare att jobba i varmare klimat

  Det blir svårare att jobba med ett varmare och fuktigare klimat, visar en ny studie.

  Studien visar att vi inte kommer kunna arbeta lika hårt i framtiden, om klimatet fortsätter att värmas upp. Redan idag är det svårt att arbeta på vissa varma platser, men i framtiden kan det bli ännu svårare.

  Under den varmaste och fuktigaste tiden på året är arbetsförmågan redan idag 90 procent av normalnivån. År 2050 kan den vara nere i 80 procent, enligt ett medelallvarligt klimatscenario. Om temperaturen istället skulle öka med sex grader (ett av de allvarligaste scenarier som klimatforskare jobbar med), blir det svårt att utföra något arbete alls under den varmaste tiden på många platser.

  Studiens huvudförfattare John Dunne (från NOAA’s Geophysical Fluid Dynamics Laboratory) säger:

  ”We project that heat stress-related labour capacity losses will double globally by 2050 with a warming climate”

  Med varmare klimat kommer inte ens vi i Norden undan sjunkande arbetsförmåga, enligt artikelförfattarna. Vi nordbor som inte har någon kultur av att ta en siesta under dygnets varmaste timmar, kanske har ett och annat att lära av spanjorerna?

  Via The Guardian

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.