Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svårare skogsbränder med varmare klimat

  Skogsbränderna i Colorado blir värre och värre

  Skogsbränderna i den amerikanska västern ökar och har detta år nått rekord. Precis enligt de varningar som forskarna har kommit med, som följd av ett varmare klimat. Det rapporterar Thinkprogress.

  En stor del av den amerikanska västern har dragits med torka i mer än ett decennium. Denna vinter var snötäcket ovanligt glest och snön smälte tidigare än vanligt, speciellt i Colorado. Temperaturen har varit hög och luftfuktighet låg, vilket leder till att gräs och träd blir torra och brandfarliga.

  Allt detta gör så att skogsbränder lättare härjar i området. Både New Mexico och Colorado har sett de värsta bränderna i historien. I Colorado har fler än 600 hem förstörts av bränderna.

  Torkan och bränderna är, om man ska tro på forskningen, det nya normala i den amerikanske västern. Det är nämligen precis vad klimatexperterna har varnat för under lång tid.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.