Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svårt att städa upp efter Fukushima

  Nästan ett år efter kärnkraftskatastrofen i Fukushima pågår uppstädningsarbetet för fullt. Men ingen vet egentligen hur man gör för att rena ett område efter en sådan här katastrof, rapporterar New York Times.

  Den japanska staten har kontrakterat ett antal byggfirmor och olika förtag för att börja upprensningen, men den enda tidigare erfarenhet av en sån år olycka som finns är Tjernobyl, och där blev det aldrig någon ordentlig städning. Det finns helt enkelt ingen erfarenhet av hur man hanterar en kärnkraftskatstrof likt denna.

  Reslutatet blir att städningen genomförs av amatörer. Hur mycket toppjord ska tas bort? Vilka byggnader ska rivas? Var ska avfallet dumpas? Frågorna är många, svaren oklara, och resultatet riskerar att bli att försöken att rena området blir ineffektiva eller helt meningslösa, samtidigt som de kostar de japanska skattebetalarna miljarder. Företagen själva säger dock att de lär sig medan de arbetar. Tiden får utvisa om det stämde.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!