Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svebio: Sverige har redan nått 2020-målet

  Målet om 50 procent förnybar energi till år 2020 är redan nått. Åtta år tidigare än tänkt.

  Detta enligt Svebio, Svenska Bioenergiföreningen, som i ett pressmeddelande skriver att de räknat fram att Sverige under förra året hade 51 procent av energiförsörjning från förnybara energislag.

  – Det är en fantastisk utveckling som också visar att det är mycket enklare att ställa om energisystemet än vad många tror. Det är viktigt att regeringen och riksdagen nu slutar låtsas att de tar krafttag för att nå målen till 2020, kommenterar Gustav Melin, vd i Svebio (bilden).

  Eftersom EU:s mål för Sverige är på 49 procent förnybart till år 2020, ett mål som riksdagen höjde till 50 procent, är det enligt Melin nu dags för Sverige att börja ”arbeta mot högre mål”.

   

  Läs mer: Tidningen ETC skrev i slutet av förra året om hur mycket förnybar energi Sverige skulle kunna ha till år 2020, enligt olika bedömare.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.