Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svensk plats i ny klimatkommitté

  Enligt ett pressmeddelande från Miljödepartementet blir Sverige nu en av fyrtio medlemmar i en ny klimatkommitté:

  Sverige tar en av 40 platser i den kommitté som förbereder den gröna klimatfond som beslutades vid FN:s klimatmöte i Cancún i december 2010. Fonden ska när den är etablerad år 2020 kanalisera 100 miljarder dollar (cirka 600 miljarder kronor) årligen till klimatåtgärder i världen och är därmed världssamfundets största satsning någonsin i klimatarbetet.

  EU har fått 8 tilldelade platser av 15 i-länder och 25 u-länder som ska delta i kommittén, varav en av dessa har gått till Sverige. Ansvarig från Sverige blir Jan Cedergren, tidigare ordförande för en klimatfond under Kyoto-protokollet och FN.

  Lite märkligt, tycker vi på Supermiljöbloggen, att Sverige får ett sådant hedersuppdrag med tanke på hur vi har skött klimatfrågan och biståndsfördelningen de senaste åren.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.