Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenska kyrkan kritiserar Borgs klimatsvek

  Som Supermiljöbloggen tidigare rapporterat har regeringen valt att ignorera ett EU-direktiv som säger att minst hälften av intäkterna ifrån handeln med utsläppsrätter bör gå till klimatarbete. Flera oppositionspartier och miljöorganisationer har varit kritiska, och nu kommer kritik även ifrån Svenska kyrkan.

  Svenska kyrkan riktar dessutom kritik emot att Sverige valt att fuska med klimatbiståndet, enligt FN ska pengar till klimatbistånd vara ”nya och utöver” det vanliga biståndet, men regeringen har tagit pengar ifrån den ordinarie biståndsbudgeten och döpt om det till klimatbistånd. På Svenska kyrkans hemsida skriver de bland annat:

  ”Borg tycks inte ha insett att vi behöver hitta ett säkert och förutsägbart sätt att få fram stora och växande summor för att uppfylla våra åtaganden om nya klimatpengar till utvecklingsländerna. Han avfärdar all kritik mot att regeringen idag finansierar klimatstödet med medel från biståndsramen på en procent av BNI. Men hur han kan säga att detta är ”nya” medel, trots att enprocentmålet har funnits i decennier, är en gåta.”

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.