Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenskt Näringsliv vill träffa kritisk medlem

  Vill bjuda in kritiker hit. Foto: Creative Commons

  Houdini Sportswears VD Eva Karlssons kritik mot Svenskt Näringsliv i klimat- och hållbarhetsfrågan har mött viss reaktion. SN erbjuder nu ett möte med sin medlem. Någon kommentar till SMB blir det dock inte.

  I veckan uttalade Eva Karlsson i en intervju i Supermiljöbloggen sitt missnöje med Svenskt Näringsliv för att organisationen enligt hennes uppfattning ägnar sig åt självskadebeteende rörande klimat och miljö.

  Det är olyckligt för Svenskt Näringsliv om man driver linjen att hållbarhet och klimat är en vänster-högerfråga. Detta går dessutom helt tvärt emot den internationella trenden, där efterfrågan på  hållbarhet och cirkularitet är hög och därmed strategiskt avgörande för varje företag som fortsatt vill vara relevant och framgångsrikt, sa hon till SMB.

  Eva Karlsson har, berättade hon, vid ett par tillfällen hört av sig till sin organisation och kommit med ”konstruktiv kritik” mot enheter inom Svenskt Näringsliv för bland annat osaklig rapportering om klimatfrågan och för ointresse för det viktiga hållbarhetstemat. Utan respons.

  Efter SMB:s intervju med Eva Karlsson hörde dock Svenskt Näringsliv snabbt av sig till henne om ett möte. Hon är positiv till ett sådant och har föreslagit en träff inom kort. Enligt Karlsson vill organisationen beskriva sitt arbete inom hållbarhet.

  Supermiljöbloggen har efter intervjun vänt sig till Svenskt Näringslivs kommunikationschef Peter Isling för att få en kommentar till den kritik som VD:n för Houdini Sportswear riktar mot organisationen. Han avböjer uttalanden och hänvisar till pressavdelningen.

  Presschefen Amanda Florin vill inte heller gå i svaromål. ”Vi ser ingen anledning att kommentera detta” skriver hon i ett mejl till SMB. Hon svarar inte heller på frågan om orsaken till att man avstår från att kommentera den hårda kritiken från företagsledaren.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.