Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sverige gör för lite för att förhindra handel med olagligt virke


  Precis som de flesta EU länder gör Sverige för lite för att förhindra handel med olagligt virke på hemmaplan. I en ny granskning som WWF har gjort får Sverige endast 8 poäng av 18

  Det är med anledning av de skärpa EU-reglerna som träder i kraft nästa år som WWF har gjort rapporten Government Barometer. Tyskland, Nederländerna och Storbritannien toppar listan med 12 poäng medan bland annat Finland, Estland och Italien får bottenbetyg med 2 poäng. Sverige är alltså medelmåttiga och det finns ett flertal områden där förbättring krävs.

  Bland annat behöver vi ställa bindande miljökrav i offentlig upphandling av träprodukter. Vi borde också bidra med både pengar och kunskap i pågående partnerskapsförhandlingar med skogsländer i Syd, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.

  Olagligt skogsbruk bidrar till växthusgaser och är ett allvarligt hot mot både hotade arter och människors försörjning. Tidigare rapporter från WWF har uppskattat att 20 procent av den importerade träråvaran i EU är olagligt och om inte EU-länderna ställer hårdare krav kommer försäljning i EU fortsätta att bidra till att skogar i bland annat Indonesien avverkas på ett ohållbart sätt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.