Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sverige kan bli kärnkraftsoberoende till 2030

  Idag lanseras en ny rapport från Greenpeace. Rapporten som släpps i samband med organisationens 40 års jubileum kommer fram till att ett helt förnyelsebart energisystem i längden blir både billigare och mer konkurrenskraftigt än att fortsätta som idag.
  Energy [R]evolution, som rapporten heter, visar på möjligheterna med en pålitlig försörjning av så kallad basel och reglerel från förnybar energi. Förutsättningarna är storskaliga satsningar på förnyelsebara energikällor och att kärnkraften fasas ut. Rapporten är producerad av tyska centret för termodynamik, Europeiska rådet för förnybar teknik och Greenpeaceanknutna Sven Teske.
  Att den svenska regeringen håller kvar vid en gammaldags syn på energi där kärnkraften ses som oumbärlig skapar enligt Martina Krüger, ansvarig för energi- och klimatfrågor på Greenpeace problem.

  Detta sätter krokben för konkurrenskraften i energimarknaden och blockerar en förnybar utvecklig som både marknaden och allmänheten vill ha.

  Eftermiddagens lansering av rapporten visas i livevideo

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.