Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sverige och Tyskland toppar Östersjöns bottenliga

  I går lade WWF fram sin Östersjöbarometer för länderna kring Östersjön under den nionde upplagan av Östersjöfestivalen. I pressmeddelandet skriver WWF:

  Den visar att Östersjöländerna långt ifrån har klarat av att skydda och förvalta havsmiljön som de lovat. Som helhet får länderna underkänt, men vissa positiva trender syns. Sverige och Tyskland är bäst på att uppfylla internationella och regionala miljööverenskommelser och får 36 av totalt 79 poäng.

  Och läget är inte särskilt bra. Trots högst placering på barometern gör inte ens Sverige och Tyskland ett bra jobb. På en skala från A-F ligger de på C, de lyckas inte ens nå upp till hälften av alla poäng.

  Så det kanske är dags för en mer ambitiös havs- och miljöpolitik? Havet behöver det i alla fall.

  Fotograf: Katarina Tagesson

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.