Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sverige sätter käppar i hjulen för Danmarks klimatambitioner

  Det nuvarande ordförandelandet Danmark har inte bara ökat sin egna klimatambitioner, nu vill de göra samma sak med EU. Men flera länder sätter käppar i hjulet, bland annat Sverige, det rapporterar Ekot.

   
  Detta är inte första gången som Sverige motsätter sig energieffektiviseringar. Redan för drygt ett halvår sedan kunde Supermiljöbloggen avslöja att Sverige i smyg motarbetade direktiv om energieffektiviseringar i EU.

  Det danska förslaget handlar om ökade ambitioner för energieffektivisering, från en effektivisering på 20 % fram till 2020 till 1,5 % per år fram till 2020, ett förslag som bland annat EU-parlamentet redan ställt sig bakom. Men energiminister Anna-Karin Hatt tycker inte det verkar som en bra idé. Enligt henne skulle det leda till problem för svensk industri och skada tillväxten, en hållning som dock inte uppskattas av miljörörelsen. Svante Axelsson från naturskyddsföreningen kallar hållningen ”bakåtsträvande”.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.