Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sverige tappar i vindkraftsligan

   

  European Wind Energy Association (EWEA) räknar med att tillväxten inom EU när det gäller havsbaserad vindkraft kommer vara mellan 1000 och 1500 MW under 2011, men Sverige tappar mark.
  Utveckling har i Sverige, till skillnad från i resten av Europa, varit relativt stillastående de senaste åren. Den totala installerade effekten på 164 MW gör att Sverige snart ramlar från en fjärde till en sjätte plats.
  Frågan är om bristen på satsningar beror på att Sverige saknar potential och det visar sig att så, enligt två forskningsrapporter, inte är fallet. Rapporter från både European Environment Agency och från Risø National Laboratory, visar att Sverige har stora områden med bra förutsättningar för byggandet av havsbaserad vindkraft. På grund av Sveriges långa kust har vi många havsområden med goda förutsättningar för anslutning till elnätet. Eftersom de havsbaserade vindkraftverken kan ge en mycket större effekt än landbaserade är satsningar här viktiga för att nå en större produktion av förnyelsebar energi.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.