Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sveriges klimatpolitik sämre än Indiens enligt ny ranking

  Sveriges klimatpolitik är nu sämre än den politik som drivs i länder som Kina, Indien och Mexiko. Detta enligt en ny ranking som lanserades idag av den globala klimatrörelsen CAN.

  Svensk klimatpolitik får svidande kritik av den
  globala miljörörelsen

  På rankingen, som lanserades idag på klimattoppmötet i Doha, får Sveriges klimatpolitik betyget ”moderate”, en trea på en femgradig skala. Det är sämre än utvecklingsländer så som Indien, Kina och Mexiko, och grannländer som Danmark, Norge och Tyskland som alla bedöms vara”Good”.

  Sverige har under flera år tappat positioner när det gäller klimatpolitiken. Fram till 2009 hade Sverige 10:e bäst klimatpolitik. Därefter har Sverige rasat på rankingen.

  Samtidigt är det inte bara själva politiken som nedgraderas. Klimatarbetet i sig får sig också en törn. ”The recent development of emissions has not been as promising as in earlier years”, skriver rapporten om Sverige, som därmed förlorar sin tidigare topplacering till förmån för Danmark.

  Att Sverige hamnar så högt på totalrankingen beror på att ländernas utsläppstrend viktas högt, och där får Sverige fortfarande ganska höga poäng.

  Studien är framtagen av GermanWatch och Climate Action Network med över 700 miljöorganisationer. Studien omfattar 58 länder som totalt står för över 90 % av världens klimatpåverkan. Läs hela studien här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.