Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sveriges mest energieffektiva företag utsedda

  I går delades E-prize ut, ett pris från tidningen Veckans affärer och energibolaget Eon. Priset går de till företag som försökt att göra sin verksamhet mest energieffektiv.

  I år vann Stadium i kategorin storföretag, Jeff Electronics (små- och medelstora företag) och Gotlandshem som offentlig sektor. Stadium har bland annat gjort stora insatser för att minska sin energianvändning och låter till och med sina egna butiker tävla mot varandra. Jeff Electronics har utvecklat ett system för att minska energiåtgång i Sveriges kyrkor. Vad gäller Gotlandshem skriver CSR i praktiken så här:

  Nytt för i år var kategorin offentlig sektor där det gotländska bostadsbolaget Gotlandshem stod som segrare. Trots att bolaget sedan 2004 har minskat energiförbrukningen med cirka 15 procent, fortsätter det att leta efter fler möjliga energieffektiviseringsåtgärder, investeringar i ny teknik samt vidareutbildning av företagets personal i miljö- och energifrågor, vilket fick juryn att ge två tummar upp.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.