Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sveriges Radio censurerar krönika om skog.

  Källa: sv.wikipedia.org

  Resumé rapporterar att en radiokrönika av journalisten Johannes Ekman stoppats från att sändas i Söndagsekot av programmets producent. Producenten menar att krönikan var ”partisk” och får även stöd i sitt beslut av programmets ansvarige utgivare.

  Så vad är det då för slags politisk propaganda som inte kundes sändas i Public Service? Författaren Lars Gustafsson och Resumé har publicerat den stoppade krönikan som innehåller kontroversiella påståenden som dessa:

  Skogen – bilden för den nordiska själen enligt Tranströmers diktarkollega Werner Aspenström  – håller enligt kritiker på att skövlas på ett sätt som strider mot miljömålen i  skogslagen – man kunde tala om Skriet från vildmarken, enligt tidningen Filter. Samtidigt som Dagens Nyheter 25 oktober förkunnar : Urskogarna i Sverige är på väg att försvinna. Med nuvarande avverkningstakt är de sista oskyddade naturskogarna borta om 20 år.

  Till DN säger ett språkrör för statliga Skogsstyrelsen att nästan hälften av landets skogsavverkningar bryter mot miljökraven. Skogsstyrelsen har anslag för att köpa skyddsvärd skog, men får allt mindre resurser för ändamålet.
  ….
  Från skogsindustrin hävdar man att miljömålen kan tolkas olika och att det handlar om var gränserna ska gå mellan miljömål och produktionsmål.
  ……
  Också i de tidigare orörda fjällnära skogarna ökar nu avverkningstrycket….
  Naturskyddsföreningen räknar idag 139 skyddsvärda svenska skogar som avverkningshotade……

  Läs gärna krönikan i sin helhet på nån av de länkade sidorna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.