Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sveriges vindkraft tappar fart

  I Sverige satsas det allt mindre på vindkraft till följd av det minskade ekonomiska stödet till förnybar energi. Ett minskat stöd som gjort investerare osäkra.

  Hittills i år har vindkraftsutbyggnaden enbart ökat med 20 procent, vilket kan jämföras med den 90 procentiga ökningen vi hade i fjol. Det är dock inte bara det lägre stödet som får bära skulden. Ett förhållandevis lågt elpris har också påverkat utbyggnadstakten.

  Enligt energimyndigheten är det de små vindkraftsföretagen som fått det svårt när elpriserna är låga, de stora energijättarna har däremot inget problem att tjäna pengar på andra energislag, se exempelvis vår artikel om Vattenfalls stora nysatsning på brunkol.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.