Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sydkoreas nya supertåg


  Från 0-300 km/h på tre minuter. En toppfart på 430 km/h. Där har ni Sydkoreas nya supertåg.

  Högst en och en halv timmes restid över hela landet. Den visionen målas upp med Sydkoreas nya snabbtåg Hemu-430X, som sätts i trafik om cirka fem år, rapporterar DN.

  Prototypen har visats upp i staden Changwon. Den är döpt efter toppfarten 430 kilometer i timmen. Accelerationen ska också bli bättre än dagens snabbtåg, 0–300 km/h på drygt tre minuter. Till vardags väntas tågets toppfart hamna på 370 km/h, men det innebär ändå att hela Sydkorea kan nås på 90 minuter.

  Trots att Hemu-430X med största sannolikhet är för dyr för Sverige kommer vi antagligen inte få se något liknande och billigare heller i Sverige.Vi har nämligen en finansminister som tycker att vanliga vägar är fem gånger viktigare än järnvägar och som dessutom flera gånger avfärdat tanken om höghastighetståg i Sverige.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.