Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  System för personliga utsläppsrätter föreslagna i England

  The Lean Economy Connection föreslår i en rapport beställd av All Party Parliamentary Group on Peak Oil ett system som liknar tidigare föreslagna system för personliga utsläppsrätter. Systemet som föreslås i rapporten innebär att alla brittiska medborgare ska bli tilldelade en viss mängd energikvoter (TEQ:s) som de sedan ska använda för att köpa bränsle och elektricitet. Miljövänliga bränslen och energiformer kommer att kosta färre TEQ:s än de omiljövänliga. Om man behöver fler TEQ:s än man blivit tilldelad kan man köpa av de som inte använt sig av alla och därmed är tanken att man ska skapa ett ekonomiskt incitament till att leva miljövänligare.

  Rapportförfattarna menar också att detta system skulle lindra effekterna av Peak Oil då man skapar ett tak på hur mycket olja som konsumeras i landet. En annan tanke bakom systemet är att även fattiga i framtiden ska ha råd med bensin då priset hålls nere av systemet med energikvoter.

  Om systemet blir politisk verklighet eller inte är nästan omöjligt att veta, men den gröna parlamentarikern Caroline Lucas verkar redan nu ta strid för förslaget när hon kallar det för den nya hemfronten. Hon refererar förstås då till systemen för ransoneringar som fanns i England under andra världskriget.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.