Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ta farväl av korallreven


  Reefs at Risk Revisited
  heter den rapport som skakat om världen. Den målar upp en dyster bild för dagens korallrev och menar att hälften av världens korallrev kan ha försvunnit till 2050 och att 500 miljoner människors jobb hotas som en effekt av det.  Redan år 2030 kommer 90 % av världens korallrev vara hotade av överfiskning, kustutveckling, föroreningar och den globala uppvärmningen. Den sistnämnda tros vara orsaken bakom 2005 års katastrof då rekordmånga korallrev blektes sönder.

  Lauretta Burke som är en av författarna till rapporten uppmanar politiker att minska fisket och skära ned på utsläppen av växthusgaser om man vill kunna rädda världens korallrev.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.