Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ta med cykeln på tåget – en succé

  I januari beslutades det att det skulle bli gratis att ta med cykeln på Köpenhamns pendeltåg. Resultatet – en succé.

  Tilltaget har ökat antalet cyklister i Köpenhamn, och det är inte bara cyklisterna själva som är nöjda. 89% av de tillfrågade resenärerna i en undersökning säger att de gillar detta.

  Nu fortsätter Köpenhamn med att utveckla sin infrastruktur. Utrymmet för cyklar, rullstolar och barnvagnar fördubblas genom att man tar bort fyra stolar i varje tåg. Dessutom ska tågen utrustas med cykelpumpar så att man kan pumpa cykeln under färd.

  Köpenhamn bekräftar alltså sin plats som världens bästa cykelstad. Men hur långt efter ligger Stockholm om man jämför? Till Koglin, doktorand vid Lunds tekniska högskola, är inte nådig:

  – I Köpenhamn sker mellan 25 och 29 procent av alla transporter per dag med cykel. I Stockholm ligger motsvarande siffra på mellan 4 och 8 procent.

  Han fortsätter:

  – I Köpenhamn pågår just nu mellan 40 och 60 cykelprojekt medan det i Stockholm, i grova drag inte finns några stora cykelprojekt alls. Det visar litet av dimensionerna här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.