Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tanzania vidtar åtgärder mot landgrabs

  Guardian rapporterar att Tanzania har infört begränsningar för hur stora områden jordbruksmark utländska investerare tillåts hyra av staten. Begränsningarna införs för att stävja så kallade ”land grabs”, ett fenomen som innebär att utländska företag och ibland regeringar (det har även förekommit att miljöorganisationer varit skyldiga) hyr framförallt jordbruksmark i främst afrikanska länder. Land grabs är ofta en dålig affär för det land som hyr ut marken och inte sällan påverkas lokalbefolkningen negativt, i värsta fall genom att dom fördrivs från den jord dom brukar för sitt uppehälle.
  Enligt Tanzanias jordbruksdepartement produceras ca. 90% av landets mat av småskaliga jordbrukare och de nya lagarna beskrivs som ett led i en process att minska motsättningarna mellan det småskaliga och det storskaliga jordbruket.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.