Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Teslas drag kan få marknaden för elbilar att explodera

  Elbilstillverkaren Tesla öppnar upp sina patent och låter alla använda dem. Det kan snabba på utvecklingen av elbilar ordentligt.
  I en bloggpost på Teslas hemsida förklarar företagets VD Elon Musk att de släpper patenten till sin teknik fria att användas ”i god tro”. Han förklarar draget med att patent kväver teknologisk utveckling och gynnar de som har juridisk rätt till patentet och inte uppfinnaren själv. Han berättar också att den årliga nyfordonsproduktionen närmar sig 100 miljoner fordon om året och att det finns ungefär två miljarder bilar i världen. Det skulle vara omöjligt för Tesla att bygga elbilar snabbt nog för att möta klimatkrisen.
  Draget att släppa patenten fria gör det möjligt för alla biltillverkare att själva göra elbilar med Teslas patent, istället för att själva behöva utveckla egen teknologi som fungerar annorlunda är Teslas. Elbilar ser dock inte ut att vara den enda lösningen för klimatet: ännu är de väldigt dyra att köpa (en Tesla kostar från 60 000 US-dollar) och för städer finns mycket effektivare lösningar med mer kollektivtrafik.
  Vi hejar på Tesla och hoppas att andra elbilstillverkare tar tillfället i akt och börjar använda de nu fria patenten.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.