Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Timbrogate – detta har hänt

  Förre veckan kom Timbro ut med sin rapport ”Svensk vindkraft – 215 miljarder senare”. Rapporten innehöll en stor del faktafel och märkliga antaganden. Med hjälp av vindkraftsexperterna Ekologistas beslöt sig SMB för att göra en gemensam sak och bemötte Timbros debattinlägg i SvD med en replik samt inlägg på respektive blogg.

  Men vad hände sen? Här kommer en kort sammanfattning.

  Rapporten har kritiserats starkt från politiskt håll och reaktionerna har inte låtit vänta på sig på nätet och i tidningar:

  Svensk Vindenergi replikerar att rapporten innehåller ”en lång rad övriga felaktigheter”
  – MP:s energipolitiska talesperson, Lise Nordin,visar på att elpriset – tvärtemot rapportens prognoser – blir lägre med mer vindkraft
  Cecilie Tenfjord-Toftby, från Moderaterna, säger till Miljöaktuellt att hon inte tycker ”att allt som står i den här rapporten stämmer överens med verkligheten”.
  Energimyndigheten menar att det i rapporten ”presenteras ett antal faktafel”

  På twitter myntades snabbt hashtagen #timbrogate och med den följde en flodvåg av kommentarer som kritiserade Timbros mattekunskaper, faktagranskning och saklighet. Även Dagens Arena och MP:s föredetta språkrör stödde vår sak. Fortum reagerade på det enorma motståndet och skrev själva ett inlägg om det.

  Mediadrevet verkade bli lite för mycket för Timbro som kände sig nödgade att gå ut med en slutreplik igår – där ett av argumenten var att kostnaden för vindkraften betalas av ”av vanliga familjer som redan i dag har knappa marginalen”. De enda som verkar köpa det argumentet är klimatförnekarna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.