Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Timbuktu oroar sig för världshaven

  Artisten Timbuktu lyfte i torsdags upp problemet med de hotade världshaven i P4as ”Godmorgon Stockholm”. Han diskuterade både hajfenssoppor och scampi och uppmanade folk att säga ifrån om de såg att sådant serverades på restauranger.

  EUs fiskekommissionär Joe Borg citeras på EU-kommissionens hemsida: ”Hajar är mycket känsliga för överfiske och det kan få mycket allvarliga konsekvenser om bestånden utfiskas, inte bara för hajarna utan också för de marina ekosystemen och för fiskarna själva”.

  En glad nyhet under det senaste året har varit Kinas förbud mot servering av hajfenssoppa på officiella tillställningar.

  Kändisar som värnar om och uttalar sig om miljön är många. Bland annat listade Miljöaktuellt ”kändisarna som vill rädda arktis” i juni i år.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.