Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tinande tundra skyndar på uppvärmningen

  Forskare i USA varnar nu för att klimatet kan komma att värmas upp ännu snabbare än tidigare. Det var när forskare vid NSIDC började studera hur mycket koldioxid som kommer släppas ut när tundran smälter som man kom fram till den slutsatsen.

  En femtedel av jordens landyta täcks av permafrosten och forskarna tror att upp till två tredjedelar kommer att smälta de närmsta tvåhundra åren. Om så mycket av permafrosten försvinner kommer 190 miljarder ton koldioxidekvivalenter frigöras till atmosfären. Det utgör hälften av allt kol som släppts ut sedan industrialismens genombrott, säger Kevin Schaefer som lett studien.

  Den största delen av utsläppen kommer ske de närmsta hundra åren menar forskarna som också räknar med att tundran redan inom tjugo år kommer släppa ut mer än den binder.

  Med tanke på resultatet i studien menar nu Kevin Schaefer och hans forskarlag att FN:s tidigare klimatmål nu inte räcker till utan att det krävs ytterligare utsläppsminskningar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.