Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tjuvjakt och skogsskövling riskerar utrota tigern

  I helgen träffades ledare för 13 nationer för att diskutera tigerns framtid. Målet för mötet var att inom en snar framtid samla ihop 350 miljoner dollar för att bevara tigern. Närvarande på mötet var bland andra Rysslands premiärminister Vladimir Putin och Världsbankens ordförande Robert Zoellick.

  Vice ordförande för Världsbanken menar att tigerns minskning är ett tecken på att våra ekosystem befinner sig i en djup kris.

  Situationen för tigern är minst sagt desperat. På 100 år har antalet tigrar minskat med 97 % och är idag endast cirka 3 200 i vilt tillstånd. Målet är att antalet ska fördubblas till år 2022. Om inget görs riskerar tigern vara utrotad samma år, enligt WWF:s generaldirektör James Leape.

  Orsakerna bakom tigerns dramatiskt minskande antal är att människan förstör miljöerna där den lever bland annat genom skogsskövling. Att tigern sedan länge är en trofé för jägare gör inte situationen bättre.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.