Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Torkan breder ut sig – matproduktionen i Kina hotas

  I lördags kunde Supermiljöbloggen rapportera om torkan som breder ut sig i Amazonas och dess konsekvenser för klimatet. Nu har det presenterats en FN-rapport som visar att Kinas problem med matproduktion beror på den värsta torkan på 200 år.

  Det är främst produktionen av vete som hotas. Drygt 5 miljoner av landets 14 miljoner hektar veteodlingar har drabbats av torkan. Problemet tas även upp på den kinesiska regeringens hemsida.

  DN:

  Den nya varningen från FAO pekar också på att den svåra torkan kan påverka människors tillgång till färskvatten. Torkan drabbar också djuren. Enligt FAO drabbas 2,57 miljoner människor och 2,79 miljoner djur av bristen på vatten.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!