Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Torkan i Amazonas djungel hotar klimatet

  För sex år sedan utstod Amazonas djungel en av de värsta perioderna av torka någonsin. Så här sa Carlos Rittl, klimatexpert på Greenpeace i Brasilien:

  – Effekterna av torkan är chockerande. Städer saknar mat, mediciner och bränsle, eftersom båtar inte kan komma fram längre.

  Det var år 2005. 2010 var torkan framme igen, nu ännu värre. En ny studie publicerad i Science visar att detta kan få förödande konsekvenser för vårt klimat. Det rapporterar DN.

  Det stora hotet från torkan är att den dödar stora områden av träd som i vanliga fall fungerar som kolsänkor – det vill säga, de absorberar koldioxid ur luften. När den döda skogen sedan ruttnar avger de istället koldioxid.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.