Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tyska forskare sågar Vattenfalls brunkolsverksamhet

  Foto: Anders Hellberg

  Dåligt för klimatet, men också ekonomiskt och juridiskt dåligt för Vattenfall.
  Svenska dagbladet rapporterar i dag om det tyska forskningsinstitutet DIW som på uppdrag av Greenpeace analyserat Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland ur ett miljömässigt, ekonomiskt och juridiskt perspektiv. Forskarna menar att riskerna för det svenska statliga energibolaget är mycket stora.
  I artikeln i Svenska dagbladet går att läsa om vad forskarna kommit fram till:

  För det första kan inte Vattenfall uppå sina egna klimatmål med på att reducera koldioxidutsläppen från 83 miljoner ton 2012 till 65 miljoner ton 2020, om de inte stänger eller säljer en del av sina kolkraftverk. (…)
  För det andra kan Vattenfall räkna med stora ekonomiska konsekvenser när regelverken kring koldioxidutsläpp och kolkraft skärps. (…)
  Avslutningsvis ser forskarna också betydande juridiska risker med Vattenfalls brunkolsverksamhet. Rättsprocesser har redan inletts mot Vattenfall på grund av deras planer på nya kolgruvor.

  Rapporten presenteras i morgon av huvudförfattaren själv, Christian von Hirschhausen, professor Tekniska Universitetet i Berlin, på ett seminarium i Stockholm hos den gröna tankesmedjan Fores.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.