Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tyskland slopar kärnkraften


  Den våg av protester mot kärnkraften som svepte över Tyskland redan innan Fukushima, och som efter katastrofen tilltog i styrka har nu gjort kärnkraften politiskt omöjlig i Tyskland.
   För ett par dagar sen tog regeringen beslut om en avvecklingplan, målet är att kärnkraften ska vara helt avvecklad i Tyskland redan 2022. Beslutet är historiskt, om det genomförs blir Tyskland det första landet på många år att avskaffa kärnkraft. Det framstår också som troligt att beslutet kommer att hålla, sen kristdemokraternas svängning i frågan finns det nu en klar majoritet för avvecklingslinjen.

  Frågan som uppstår nu är vad som kommer att ersätta kärnkraften. Kolkraften utgör en nästan lika stor energikälla som kärnkraften i Tyskland, och även om de förnybara energikällorna har expanderat kraftigt de senaste åren så står de fortfarande bara för några procent av den totala energiproduktionen. Vissa förutser en boom i gröna lösningar nu när det är uppenbart att det kommer löna sig att investera i grön energi i Tyskland, andra förutspår en tillbakagång på klimatområdet. Hur det går får framtiden utvisa.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.