Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tysklands näst största energibolag slutar satsa på kärnkraft

  Det tyska energibolaget RWE har beslutat sig för att inte längre försöka bygga några nya kärnkraftverk, även utanför Tyskland. Bakom beslutet ligger rent ekonomiska kalkyler, kärnkraft anses vara en för finansiellt osäker energikälla, det skriver Reuters.

  Beslutet bör inte komma som en chock för de som har följt kärnkraftsdebatten den senaste tiden. Så sent som för någon månad sen konstaterade flera energibolag att det inte är lönsamt att bygga nya kärnkraftverk i Storbritannien utan statligt stöd, vilket innebär att ingen vill bygga nya reaktorer där i nuläget trots att den brittiska regeringen stödjer ny kärnkraft.

  De ökade säkerhetskraven i efterdyningarna av Fukushima tillsammans med det osäkra politiska läget har spelat in i det ändrade finansiella läget. Även faktumet att småskaliga förnybara energikällor går mycket snabbare att utveckla och förbättra än kärnkraftverk är några av anledningarna till att kärnkraften nu successivt överges av investerare.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.