Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Umeå bäst på att sortera farligt avfall

  Varje år delas det så kallade SAKAB AllFa-priset ut till den kommun som lyckats bäst att påverka sina invånare att sortera bort farligt avfall från sina sopor. I år gick priset till Umeå kommun.

  – Umeå är en studentstad, vilket i sig är en utmaning, berättar renhållningschef Elisabeth Johansson. – Vi har ca 115 000 invånare, varav 36 700 är studenter, och de allra flesta bor i flerbostadshus. Mycket av arbetet går ut på att öka tillgängligheten och servicen – det ska vara enkelt att bli av med det farliga avfallet. Grunden är sex återvinningscentraler och ett antal miljöstationer på bensinstationerna. Idag har också de flesta fastigheter egna tunnor där de boende kan lämna sitt farliga avfall. Ju närmare den egna bostaden man kan lämna avfallet, desto bättre blir sorteringen.

  Grattis och bra jobbat önskar SMB!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.