Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Uppsalacentern vill (inte) ha trängselskatt. Eller?

  Kommunarådet Stefan Hanna (C) i Uppsala har minst sagt svårt att bestämma sig för om trängselskatt är en bra idé eller inte. Så svårt att han på samma dag ger helt olika besked till olika medier.

  Alliansfritt Sverige har sammanfattat turerna under gårdagen:

  FLIPFLOPP. Stefan Hanna (C), kommunalråd i Uppsala har diskuterat det här med trängselskatt. Här är hans uttalanden från dagen.

  Stefan Hanna DN, kl 10:12: ”– Vi måste titta på alla möjligheter för att klara av trafikflöden och för att kunna nå våra klimat- och miljömål. Trängselskatt är en sådan väg, säger Stefan Hanna (C), ordförande i Uppsalas gatu- och samhällsmiljömämnd.”

  UNT, kl 12:34: ”Det är inte aktuellt med en trängselavgift för bilisterna i Uppsala. Det säger kommunalrådet Stefan Hanna (C) efter att Centern i sitt nya infrastrukturprogram öppnat för att införa trängselskatt i Uppsala. – Det är absolut inte något som vi har debatterat och just nu är svaret nej.”

  ”Just nu” är tydligen Hannas ledord. Till ABC lyckas han på kvällen propagera för trängselavgifterna som lösning på problem han anser att Uppsala inte har:

  Stefan Hanna: ”När man införde trängselavgift i Stockholm då var ju inte Stockholmarna för det, idag är Stockholmarna för det, men…”

  ABC: ”Du tror att de kommer att ändra sig, medborgarna [i Uppsala]?

  Stefan Hanna: ”Ja, om det… om vi får de problem – som vi inte än tycker att vi har – men om det blir så, då kommer man att ändra sig.”

  Och så gör Stefan Hanna när han i tre uttalanden lyckas inta någonstans mellan två och fyra rakt motsatta ståndpunkter.

  Om vi ska tro morgon-Stefan blir det ingen trängselskatt. Ska vi istället lyssna på kvälls-Stefan blir det trängselskatt. Hur ska han ha det?

  BONUSMATERIAL: Så här ser det ut när Stefan Hanna pratar biologisk mångfald.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.