Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  USA: Inga fiskbestånd ska överfiskas från och med i år

  För första gången på minst ett århundrade kommer inga fiskare ta ut för mycket av någon art” säger Steve Murawski, som för en vecka sedan gick i pension från sin post som chef för National Oceanic and Atmospheric Administration’s fiskeriavdelning.

  Anledningen till att överfisket upphör just nu är att en revision av USA fiskerilagstiftning, the Magnuson-Stevens Act, slår fast att varje fiskedistrikt måste garantera att inga bestånd ska överfiskas från och med slutet av 2010 års fiskeår, ett år som slutar en bit in i 2011 i vissa distrikt. De fiskeförvaltningsråd som reglerar fisket i varje distrikt har möjlighet att reglera uttaget genom kvoter och är enligt lag skyldiga att ha en vetenskapligt baserad förvaltningsplan för alla arter som behöver det, förutsättningarna är med andra ord goda för att förvalta bestånden på ett bra sätt.
  Även om det förhoppningsvis är slut på överfisket i amerikanska vatten så måste man komma ihåg att många bestånd är i dåligt skick och en återhämtning kommer ta tid.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.