(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

USA: inspektionen av oljeplattformar fungerar dåligt.


En utvärdering av den federala myndighet som ansvarar för att inspektera säkerheten på oljeplattformar runt USA:s kust visar att myndighetens inspektörer har haft stora problem med att utföra sitt arbete på ett tillfredsställande sätt.
Rapporten visar på att problem som extremt hög arbetsbelastning, påtryckningar från oljeindustrin och obstruktion från dom driftsansvariga på oljeplattformarna försvårat inspektörernas arbete så pass mycket att 20% av dom tillfrågade inspektörerna med ansvar för natur- och kulturmiljöskydd sa säg ha fått sina bedömningar “undertryckta, ignorerade eller förvrängda”. Dessutom har myndighetens sanktioner när fel väl upptäckts varit ineffektiva eftersom påföljden ibland varit enbart en “noncompliance notice” utan påföljd eller bötessummor som varit så små att det varit billigare för bolagen att bara betala och sedan fortsätta verksamheten utan att vidta några åtgärder för att åtgärda felen.

Rapporten bygger i.o.f.s på data som samlades in innan den reform av myndigheten som blev följden av katastrofen i mexikanska gulfen genomfördes men den visar ändå på hur industrin, i oljebranschen och säkerligen i många andra branscher, systematiskt motarbetar regleringar som syftar till att skydda miljö och människor.
Men vi ska kanske inte bara se det här som ett amerikanskt problem, ett norsk oljebolag var ju tydligen nära att ställa till det ordentligt genom att envist fortsätta borra i en brunn där det var allmänt känt att riskerna var höga.

Bildkälla: 10000peopleforneworleans.org

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.