Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  USA reglerar koldioxidutsläpp – för amerikanens inandnings skull

  Finns det alls något hopp kvar till amerikanska utsläppsminskningar? Enligt klimatorganisation 350.org skall det för tillfället främst tillskrivas amerikanernas eget intresse av att slippa andas in koldioxid, detta presenterade de på sitt side-event om legala aspekter av klimatfrågan i amerikansk kontext på klimattoppmötet i Cancún i december.
  För att reglera för höga halter av hälsofarliga luftföroreningar finns sedan 40 år tillbaka the Clean Air Act som verkställs av amerikanska naturvårdsverket EPA. Sedan studier påvisat att höga halter av koldioxid är direkt hälsofarligt ingår nu sedan 2 januari koldioxid. Detta betyder att stora utsläppare som till exempel kraftverk, raffinaderier och tillverkare av cement behöver ansöka till EPA som reglerar den totala mängden utsläpp av gasen.
   
  Alla har dock inte hurrat över förslaget som 350.org. Enligt Reuters lämnade Texas till exempel in en stämningsansökan där de hävdade att förslaget är olaglig och strider mot konstitutionen. Stämningsansöken avslogs dock i onsdags på samma sätt som ett annat stämningsförsök från olika företagsintressen tidigare också fått avslag.
  Fortsättningen för de amerikanska utsläppen är ännu oviss. En sak vet vi dock säker och det är att den tills vidare nu regleras av en sak – hur mycket EPA bedömer är hälsosamt för amerikaner att inandas.
   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.