Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  USA stämmer BP

  Den amerikanska staten valde i onsdags att dra British Petroleum inför rätta efter de stora oljeutsläppen företaget orsakade tidigare i år. Totalt spilldes 750 miljoner liter olja ut i vattnet enligt de amerikanska myndigheterna. USA kommer att kräva skadestånd av BP, Transocean, Anadarko Petroleum, Moex, och BP:s försäkringsbolag Lloyds.

  Stämningen avser kostnaden för röjningsskador, ekonomiska förluster och miljöförstöring och om BP blir dömda kan skadeståndet komma att bli så högt som 21 miljarder dollar (143 miljarder kronor).

  BP har redan avsatt en fond på 20 miljarder dollar till de som drabbats av oljeläckaget men ett eventuellt skadestånd kommer att bli utöver de pengarna.

  Den amerikanska statens stämning mot BP är dock bara en av flera hundra som lämnats in.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.