Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  USA visar att de är sämst när det gäller


  Igår delade CAN (Climate Action Network) tillsammans med YOUNGO (youth consituency) ut “Fossil of the day” på klimatförhandlingarna i Bonn. “Fossil of the day” är ett pris som delas ut till det land som skött sig sämst under klimatförhandlingarna, och som aktivt jobbar emot att viktiga beslut ska kunna tas. Prisceremonin har fått mycket uppmärksamhet under de år den har hållits, och samma sak gällde på årets konferens.

  Två ceremonier har hållits under veckan som gått i Bonn, och USA har kammat hem förstapriset båda gångerna. Anledningen till det är enkel. USA vägrar helt enkelt diskutera sitt ansvar vad gäller utsläppsminskningar och finansiering. De vill skjuta alla sådana diskussioner på framtiden, närmare bestämt till efter 2020. USA vägrar också erkänna att de har ett historiskt ansvar, och att de som en världsledande ekonomi borde gå i täten och dels minska sina egna utsläpp, dels hjälpa länderna i syd finansiellt att göra detsamma.

  Andra och tredjepriset delades igår ut till Australien och Nya Zeeland på grund av att de nyligen angett att de inte kommer lägga in några egna utsläppsmål undet Kyotoprotokollet, och därmed ställa sig på USAs sida.

  Tidigare i veckan fick även Canada och Kina ta emot förstapriset tillsammans med USA, eftersom inte heller de vill skriva under Kyotoprotokollet, och för att de allmänhet har blockerat positiva utgångar i de senaste två veckornas förhandlingar. Sämst när det gäller, helt enkelt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.