Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Utgivare av bristfällig klimatskeptisk artikel avgår

  En artikel som publicerades i ett ledande klimatmagasin, och som antydde att modellerna som används för att bevisa den globala uppvärmningen har stora brister fick stor uppmärksamhet i vissa media för någon månad sen. Nu visar det sig att artikeln innehöll flera brister, och inte var ordentligt granskad, vilket har lett till att ansvarig utgivare nu väljer att avgå.

  Artikeln som skrevs av en känd klimatskeptiker menade att jordens atmosfär läcker mer energi än vad klimatmodellerna räknar med. Wolfgang Wagner som är ansvarig utgivare för tidningen konstaterade senare att argumenten som tas upp i artikeln redan har bemötts av andra forskare. Att artikeln inte behandlar övriga forskares motargument, och att ingen av de forskare som skulle granska artikeln innan den publicerades lyfte detta gör att granskningen av artikeln ses som undermålig, vilket är anledningen till varför Wagner väljer att avgå.

  Läs även The Guardian

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.