Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Utsättning av vargvalpar sågas av djurparkerna

  I skuggan av den inledda rättsprocessen emot Sverige ifrån EU-kommissionen om vargjakten har miljöminister Carlgren föreslagit att valpar ifrån djurparker ska placeras ut i naturen för att öka på vargstammen, och bidra till en bättre genpool. Men förslaget får kraftig kritik ifrån djurparkerna.

  – Redan före jul gjorde vi klart för miljöministern att vi har invändningar. Jag blir riktigt bekymrad över att Carlgren inte tagit något intryck av det, säger Mats Höggren, ordförande för Svenska djurparksföreningen och zoologchef på Kolmården till DN

  Eftersom vargvalpar på djurparkerna ofta föds senare än sina vilda släktingar kommer valparna vara mindre, och ha svårare att hävda sig menar man. Dessutom känns det som ett slöseri att sätta ut valpar, om de ändå riskerar att bli skjutna nästa år.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.