Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Utsläppen högre än någonsin

  Trots ekonomisk kris fortsätter de globala utsläppen att öka. Förra året slogs nytt utsläppsrekord med sammanlagt 33 miljarder ton utsläpp av växthusgaser. Det visar en ny rapport släppt av från EU-kommissionen och den holländska expertbyrån Netherlands Environmental Assessment Agency.

  Viktigt att notera från rapporten är att den hårt kopplar samman ekonomin med utsläppen. Bland annat säger den att ökningen av utsläppen under år 2010 berodde på ökad ekonomisk tillväxt i utvecklingsländerna, främst Kina, och en återhämtning av de industrialiserade ekonomierna. Utsläppen ökade i de flesta stora ekonomier. USA ökade med fyra rpocent, EU med nio och Indien med tre.

  Mest av allt ökade dock Kinas utsläpp, allt som allt med 10 procent. Allt som allt slutade Kinas utsläpp år 2010 på hisnande 8 950 miljoner ton koldioxid, vilket placerar landet i en klass för sig. Tvåan USA har halkat långt efter med 5 250 miljoner ton.

  Räknar man istället utsläpp per person ligger USA fortfarande i täten, ganska så överlägset. Drygt 16 ton per person och år är att jämföra med Kinas 6, 8 ton per person.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.