Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vad som egentligen hände i Köpenhamn

  Forskningscentret Stockholm Environment Institute (SEI) har intervjuat 100 nyckelpersoner för att ta reda på vad som egentligen låg bakom fiaskot på klimatmötet i Köpenhamn 2009.
  Det är experter, politiker och klimatförhandlare som intervjuats av SEI i ett försök att reda ut vad som verkligen hände när ledarna misslyckades med att leverera ett bindande klimatavtal. 

  I grunden handlar det om att EU lade fram en plan som de visste inte skulle få stöd av utvecklingsländerna, eftersom den inte tillät dem att öka sina utsläpp efter 2020. Att öka utsläpp är en nödvändighet för utvecklingsländerna på kort sikt, för att kunna ha utveckling. Inget industrialiserat land har ännu lyckats sänka sina utsläpp och utvecklas ekonomiskt.
  De besvikna så kallade BASIC-länderna (Brasilien, Sydafrika, Indien och Kina) kom i det läget överens med USA om hur man skulle agera för att nå en överenskommelse bakom ryggen på EU.
  BASIC-samarbetet har sedan dess fortsatt och vidgats också till andra frågor. Vilken påverkan gruppen har på framtida klimatförhandlingar, närmast i Durban, Sydafrika i december återstår att se.
  SEI:s rapport i sin helhet finns att läsa här (pdf).

  Via SR Klotet

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.