Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vänstern: Vi vill inte alls ha vindkraftsveto

  Tidigare idag skrev Supermiljöbloggen om att Vänsterpartiets nya ordförande Jonas Sjöstedt gjort ett uttalande om hur man ska hantera de intressekonflikter som kan uppstå när vindkraft ska byggas. Nu väljer Vänstern att göra ett förtydligande i frågan. Man vill inte nödvändigtvis stoppa vindkraft när den hamnar i konflikt med den lokala rennäringen.

  Det är partiets miljö- och klimatpolitiska talesperson Jens Holm som kommenterar till Supermiljöbloggen:

  Supermiljöbloggen skriver att Vänsterpartiet vill införa ett veto mot vindkraften i renskötselområden. Det stämmer inte. Vi vill se en kraftig utbyggnad av vindkraften i Sverige. Vi motsätter oss dessutom det kommunala vetot mot vindkraft (se till exempel motion 2010/11:N369 Förnybar energi, avsnitt 6)

  När det gäller områden där renskötsel sker, är jag helt övertygad om att man kan komma överens. Vänsterpartiet ser gärna att lokala samhällen, till exempel samebyar och kommuner där det bor många samer, äger vindkraft gemensamt. Där är uttagsbeskattningen i sin nuvarande utformning ett bekymmer och därför föreslår vi att den slopas eller reformeras så att det blir fördelaktigt att vara delägare i vindkraftskooperativ.

  Jens Holm, riksdagsledamot (V), miljö- och klimatpolitisk talesperson

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.