Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Våra glaciärer smälter bort

  Det är inte bara de arktiska isarna som i allt snabbare takt smälter bort. Den globala uppvärmningen når även svenska fjälltoppar – glaciärerna smälter nu bort.

  Smältande glaciärer har nu orsakat problem för svenska lantmäteriet som i dagsläget inte riktigt vet hur många av de tidigare 250 glaciärer som återstår. Detta skriver Cecilia Jacobsson i DN idag.
  Med ett ökat intresse för klimatförändringars påverkan på det svenska fjälllandskapet ska nu lantmäteriet mer noggrant undersöka ett område som består av 17 glaciärer. Vid årsskiftet ska de presentera nya kartor som ger en tydligare bild över situationen. De spår att ett flertal glaciärer försvunnit helt och andra blivit så små att de inte längre kan klassas som glaciärer.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.