Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Varför ska jag inte dejta en i-lands-tjej?

  Jag heter Lorentz, och jag kommer från Indien.

  Om några veckor åker jag till Mexico för att delta på COP16. Chansen att jag någon gång under de två veckorna som mötet pågår blir sugen på en mojito och därför drar till en strandfest är ganska stor. Chansen att jag där kommer att träffa på trevliga och vackra chicas är också ganska stor. Det finns till och med en möjlighet att jag där skulle råka på några av de delegater som förhandlar på mötet. Kanske några av dom är från u-länder och kanske några av dom är från i-länder.

  Frågan är: Vilka chicas ska jag dejta på denna fest?

  Jag, som ju kommer från ett u-land, vill ju så gärna dejta en i-lands-tjej, men det verkar finnas en del problem som måste lösas i så fall:

  1. Hon kommer inte att vara villig att ingå äktenskap med mig.

  Jag gör ett försök, men får som svar: ”Lorentz, jag måste tänka på det. Jag har trots allt så mycket att göra där hemma (Läs: Jag vill fortsätta släppa ut så mycket som jag gjort hittills).” Hennes tjejkompisar håller med och stöttar henne. Jag tvekar, men fortsätter ändå mitt raggningsförsök.

  Efter att jag varit lite påstridig säger hon plötsligt: ”Kom igen, vi börjar om på nytt, låt oss lära känna varandra (Läs: Vi byter utsläppsmåttsbaslinjen från 1990 till 2005). Lorentz, vad är det som känns jobbigt? Tror du att jag kommer att vara för dominant i ett framtida förhållande? (Läs: Jag kommer att utvecklas mer än dig de kommande åren)?”

  1. Hon kommer att ta för mycket plats i ett framtida förhållande.

  När jag står och pratar med henne får jag plötsligt känslan av att jag håller på att kvävas. Hon kommer definitivt att ta för stor plats i vårt eventuella förhållande (Läs: Hon har massivt mycket mer föroreningar och utsläpp än vad jag har) och hon kommer att fortsätta kräva plats.

  1. Hon kommer inte att betala några av våra middagar.

  Eftersom jag är emot stereotypa könsroller så tycker jag att tjejen ibland gärna får bjuda mig på middag.

  I början av vårt samtal bjöd jag henne på en mojito, men har inte fått något tillbaka på ett bra tag. Jag får en känsla av att hon helt enkelt är snål (Läs: Hon vägrar att finansiera u-länders klimatanpassning, trots att hon är rikare än dessa).

  1. Hon gillar inte min mamma

  Min mamma har alltid hjälp mig att leva mitt liv på ett bra sätt. Hon har satt upp regler som jag skulle följa som barn. Till exempel: Drick inte så mycket alkohol att du spyr (Läs: Släpp inte ut så mycket koldioxid att du brinner upp) Den här tjejen verkar tyvärr hata dessa regler (Läs: Hon gillar inte Kyoto-protokollet, och kommer definitivt inte att ratificera ett nytt protokoll).

  1. Hon kommer inte att tillåta mig använda fjärrkontrollen till TV:n

  Jag får en vag känsla av att den här tjejen har ett kontrollbehov. Jag tror inte att hon kommer tillåta mig använda fjärkontrollen över huvudtaget (Läs: Ingen överföring av teknik mellan i- och u-länder).

  1. Hon kommer inte att erbjuda mig sin egen njure om jag skulle behöva den.

  Jag vänder mig till bartendern på festen och ber om en till mojito, men märker då att jag har slut på cash. Jag vänder blicken mot henne, men hon tittar medvetet bort. Jag har ju redan sagt att hon är snål, men detta? Jag tror inte ens att hon skulle rädda mig om jag ramlade ut för ett stup (Läs: Hon känner redan själv effekterna av klimatförändringarna och är inte alls sugen på att erbjuda u-länder support med anpassning).

  1. Hon är obeslutsam

  Jag får en känsla av att den här tjejen nästan är schizofren. Ena stunden säger hon att hon är villig att göra vad som hälst för vårt kommande förhållande, andra stunden säger hon att hon kanske ska tänka lite på sig själv innan hon ingår i ett förhållande (Läs: Hon hycklar).

  1. Hon kommer att slösa bort våra pengar.

  Jag ser på hennes kläder att hon både är rik och slösaktig. Hon pratar också glatt om hur mycket hon gillar att shoppa (Läs: Hon överkonsumerar saker som skadar vår miljö).

  1. Vi kommer inte att ha ett bra sexliv

  När vi står där kommer jag plötsligt att tänka på hur det skulle vara att ha sex med den här tjejen. Jag tror inte att det skulle vara så kul faktiskt. Av någon anledning får jag för mig att hon inte skulle offra någonting för att vi båda skulle uppnå njutning. Jag skulle nog få göra det grova jobbet, men hon skulle sno åt sig det roliga på slutet (Läs: Hon vill att jordens resurser – och den energi som kommer av dom – ska spenderas där de alltid spenderats: i hennes eget land).

  1. Hon skulle inte bli en bra mamma.

  (Läs: Hon bryr sig inte om kommande generationer).

  Senare på kvällen lämnar jag baren. Jag är bedrövad. Jag ville så gärna träffa några trevliga i-lands-tjejer, men allt gick så himla fel. Hoppas det går bättre nästa gång.

  (Vill du läsa ursprungskrönikan så hittar du den här)

  Hej SMB-läsare!
  Vill du hjälpa oss nå 10 000 följare på instagram?

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Hej SMB-läsare!
   Vill du hjälpa oss nå 10 000 följare på instagram?

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra