Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vargjakten – dag ett

  Efter första dagen har 9 av 20 vargar skjutits, samtidigt visar det sig nu vilken taktik det aktivistnätverk som kämpar för att skydda vargarna har valt. Strategin verkar handla om att placera vargarna på säker mark, genom att skrämma över dem till Norge där de är säkra. Strategin kan visa sig fungera, varje län är nämligen tilldelat ett visst antal vargar som får skjutas, det går inte att skjuta fler vargar i Gävleborg för att inga vargar skjuts i Värmland. Lyckas aktivisterna hålla ett antal vargar på rätt sida av gränsen till den 15 februari är det möjligt att några vargar räddas undan årets vargjakt.

  Samtidigt noterar Jan Guillo i en krönika det osammanhängande i miljöministerns argumentation. Förra valet pratade Carlgren om att vargstammens inavel skulle minskas genom att skjuta av vargar på måfå. Nu säger han istället att acceptansen för varg kommer öka om jägarna får skjuta en gång om året. Men som supermiljöbloggen visade igår så ökade tjuvskjutningen efter förra vargjakten.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.