Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vargjakten stoppad

  Vargjakten som utlysts av Naturvårdsverket efter direktiv från regeringen har inhiberats efter beslut från kammarrätten. Jakten är därmed avblåst till dess att frågan har prövats i domstol.

   

  Regeringen har fått hård kritik för sitt agerande i vargfrågan de senaste åren. EU:s miljökommisionär kallade vinterns vargjakt för olaglig och utan stöd i forskningen och ett jaktlag har deklarerat att de vägrar skjuta vargar i år. När naturvårdsverket för en vecka sedan berättade att 16 – 18 vargar skulle skjutas gick miljörörelsen (Rovdjursföreningen, Världsnaturfonden och Naturskyddsföreningen) direkt till domstol, något som nu har gett effekt.

  – Naturvårdsverkets jaktbeslut var slarvigt och illa underbyggt. Det är bra för vargförvaltningen att det blir rättsligt prövat. Det har inte varit så mycket bevänt med urvalet i den här urvalsjakten., säger Ann Dahlérus, generalsekreterare Rovdjursföreningen.

  Forskare, miljörörelsen och EU är överens om att regeringens nuvarande vargpolitik inte är rimlig eller förenlig en livskraftig vargstam. Nu återstår att se vad domstolen säger.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.