Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vargjakten verkar få fortsätta

  En av förra årets största svenska miljöskandaler bör ha varit vargjakten, där i stort sätt allting gjordes på fel sätt. 27 Vargar skulle skjutas av, oklart varför med tanke på att bedömare menar att vi behöver dubbelt så många vargar som vi har idag om stammen ska bli livskraftig och inte dö ut på sikt. För att döda dessa 27 vargar skickade man ut 10 000 jägare i skogarna. Att skjuta en varg är det få jägare som har gjort så rimligtvis ses det som ganska statusfyllt i jägarkretsar, vilket kan förklara varför inget av de djur som sköts var allvarligt sjuk eller hade några större problem med inavel, trots att jakten motiverades med att man skulle ta bort genetiskt dåliga delar av vargstammen.

  Den här karusellen ser nu ut att fortsätta. Miljöaktuellt rapporterar om hur länsstyrelserna redan förbereder nästa års jakt, trots att Sverige just nu granskas av EU-kommissionen för sin hantering av förra årets jakt. Skulle Sverige bedömas ha brutit mot art och habitatdirektivet kan Sverige komma att ställas inför EU-domstolen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.